Kam za psychologií v březnu 2014?

avatar uživatele
Monika Styxová
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Co je na psychologickém poli nového? Kam kráčí obor s dlouhou minulostí, ale krátkou historií? Malou exkurzi do aktuálních trendů v psychologii si můžete udělat na konci března v Brně, kde se koná studentská konference s výstižným názvem „Quo vadis, psychologie“.

Studenti se nebojí novinek - letošní témata stojí za to

Neprobádaným místům a kontroverzním cestám se moderní psychologie snaží nevyhýbat. Co si například myslíte o pozitivní nebo kritické psychologii? Jak slouží současné společnosti? A lze je řadit k psychologii jakožto vědě o duši? O podobně palčivých tématech mladí organizátoři konference neváhají diskutovat. Pozvali odborníky, kteří se v oboru pohybují už léta, ale i mladou krev s jejich mnohdy progresivními názory.

Sekci pozitivní psychologie bude reprezentovat PhDr. Alena Slezáčková, PhD., za kritickou psychologii přijde přednášet například prof. PhDr. Zbyněk Vybíral, PhD.

Samozřejmě můžeme očekávat zajímavé diskuze, pro které zde bude prostor.

Mimo zmíněnou dvojici směrů se můžeme těšit také na tradiční disciplíny. Z oblasti neurověd přednesou příspěvek doc. Ing. Igor Farkaš, PhD. nebo RNDr. PhDr. Tereza Nekovářová, PhD. Tématem budou například zrcadlové neurony, které jsou podezřívány ze schopnosti imitovat, ale také fyziologie paměti a kognitivní etologie.

Na své si přijdou i příznivci psychosomatických přístupů v sekci mysl a tělo – embodiment a somatická psychologie. Zajímá-li vás například, jak na naši psychiku a tělo může působit zpěv nebo specifické pozice těla, nenechte si konferenci ujít. A jaké další oblasti budou mít na konferenci místo? Podívejte se na oficiální stránky konference a dozvíte se víc.

Konference je místo pro networking i prezentaci

Konference bývají oblíbeným místem, kam rádi zavítají nejen odborníci, ale také studenti. Počet návštěvníků na konferenci Quo vadis, psychologie, odhadují organizátoři až na tři stovky studentů a odborníků z celé ČR.

„Téma je zajímavé a přilákalo hodně nadšenců,“ dodává Lenka Sakálošová, hlavní koordinátorka konference. „Letos přislíbilo účast více přednášejících než loni. Počítáme s hodně nabitým programem. Novinkou je také studentská sekce, která se bude konat v pátek v brněnské kavárně Trojka.“

Na studentské sekci si mohou zájemci vyzkoušet, jaké to je přednášet před plnou kavárnou posluchačů. Příspěvky se budou týkat především psychologie, ale mohou se prolínat také s jinými vědami.

Co si studenti na konferencích nejvíce pochvalují je skvělá šance pro navázání nových kontaktů. Raut, litry kávy a podnětná témata otevírají diskuze mezi náhodnými skupinkami na chodbách snadněji než cokoli jiného.

Přijďte na konferenci a dozvíte se víc

Zajímá-li vás psychologie, neváhejte a přijeďte 29. – 30. března do Brna. Svoje místo si můžete už dnes registrovat na oficiálních stránkách konference, kde se také dozvíte bližší informace. Pro mimobrněnské studenty připravili organizátoři facebookovou skupinu couchsurfingu „Spi u Psy“, kde se s brněnskými studenty snadno domluvíte na přespání po čas konference.

Za celou konferencí stojí členové České asociace studentů psychologie. Více o této organizaci se dozvíte zde.

 

 

Obrázek přejat z:

http://shipoffools.wikia.com/wiki/File:Question_mark_by_BrownOldMan.jpg

PARTNEŘI

OSEL.CZ

web: http://www.osel.cz/

OSEL.CZ

COOLNET

web: http://www.coolnet.cz/

coolnet.cz

e-mail: info@psychologon.cz tel.: +420 549 497 794 ISSN: 1805-7160

Psychologický ústav Filozofické fakulty Masarykovy univerzity
Arne Nováka 1
602 00 Brno
Česká republika