Projekt NEWRON - další fáze možnosti zapojení

avatar uživatele
NEWRON
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.newron.cz

Projekt NEWRON (www.newron.cz) se zaměřuje na děti a dospívající s poruchami autistického spektra. Díky donátorským prostředkům se nyní nabízí možnost zapojení více respondentů (dětí, rodin, institucí). V případě zájmu o tuto problematiku se více dozvíte na následujících řádcích...

 

Vážené dámy, vážení pánové,


dovolte, abychom vám opět poskytli bližší informace o projektu terapeutického software NEWRON, který se přesouvá do další fáze svého vývoje.

Zapracovali jsme již připomínky a podněty z první fáze a díky donátorským prostředkům (Nadační fond KOMETA, Nadace ČEZ, Centrum pro transfer technologií Masarykovy univerzity) se můžeme ve vývoji posunout dále a nabídnout spolupráci a přímé zapojení (a tedy zapůjčení veškerého technického vybavení zdarma = tablet Lenovo Yoga 10´´, MS Kinect One + adaptér k PC) i dalším dětem, rodinám, institucím či specialistům na oblast PAS

 

Komu může NEWRON prospět?

Aktuálně se terapeutický software zaměřuje převážně na podporu rozvoje dětí a dospívajících s funkční poruchou autistického spektra.

Užitečný však software (zejména tzv. sociálně-aktivizační moduly) může být i dalším uživatelům s hlubšími formami PAS, a nejbližších letech uživatelům s řadou dalších obtíží (např. hyperaktivita či ADD/ADHD, poruchy chování a přizpůsobení, po úrazové a pooperační stavy /neurorehabilitace, neurokognitivní trénink/ apod.).

 

Kolik stojí využívání software?

Je naší prioritou, aby zůstal software volně stažitelný a bezplatný. Můžete si jej stáhnout na odkazu www.newron.cz/ke-stazeni a vyzkoušet jej.

NEWRON se dá využívat na PC (+ myš) a na tabletu (OS Android). Současně umožňuje i hraní (aktivaci) s využitím senzoru Kinect.

Pro rodiny a instituce zapojené projektu garantujeme i dostupnost potřebných zařízení zdarma (tablet, Kinect+PC adaptér).

Pro další zájemce je možné za relativně nízké částky všechna zařízení pořídit, nicméně využívání hry samo o sobě nevyžaduje žádné zásadně nestandardní vybavení (např. lze hru užívat i bez zařízení Kinect).


Jak se mohu zúčastnit projektu?

Ke spolupráci aktuálně hledáme především rodiny z Brna a okolí. Důvodem je nutnost dostupnosti pro naše spolupracovníky a zapojené studující Masarykovy univerzity. Primárně se nyní soustředíme na uživatele od pěti let věku s funkční poruchou autistického spektra (zejména tzv. Aspergerův syndrom), nevylučujeme však spolupráci s kýmkoli dalším. 

V případě zájmu o zapojení do projektu můžete využít tento email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .


Co mohu udělat nyní?

NEWRON si vyzkoušet se svými dětmi, žáky či svěřenci a zaslat nám zpětnou vazbu.

Na stránkách www.newron.cz/ke-stazeni naleznete verzi pro PC a tablety s OS Android a také potřebné informace pro jednoduchou instalaci.

 

Co krom software NEWRON můžeme pro využití zařízení Kinect nabídnout?
Při využívání pohybového senzoru a zařízení Xbox od firmy Microsoft jsme vyhledali několik her, které jsme vyhodnotili jako vhodné (k rozpohybování a současně bez rizika vzniku závislosti či jiných negativních důsledků hry).
Pracujeme zejména se zařízením Xbox 360, na které vám můžeme doporučit tyto hry: Sporty, Adventure, 
Rush či Forza Motosport.

 

Další přehled informací naleznete například na těchto odkazech:

www.psychologon.cz a www.newron.cz.

 

Prosba závěrem:

Rádi bychom vás také požádali o zprostředkování našich stránek vašim známým, přátelům či komukoli, pro koho by NEWRON mohl být užitečnýwww.newron.cz.

 

Pokud máte jakékoli další dotazy, rádi vám je zodpovíme - viz www.newron.cz/kontakt.

 

S přáním všeho dobrého,

Realizační tým projektu NEWRON

 

Projekt NEWRON podporují:

      

PARTNEŘI

OSEL.CZ

web: http://www.osel.cz/

OSEL.CZ

COOLNET

web: http://www.coolnet.cz/

coolnet.cz

e-mail: info@psychologon.cz tel.: +420 549 497 794 ISSN: 1805-7160

Psychologický ústav Filozofické fakulty Masarykovy univerzity
Arne Nováka 1
602 00 Brno
Česká republika