Může hraní (online) PC her napomoci k lepšímu životu či bezpečnějšímu světu?

avatar uživatele
www.ted.com
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.ted.com

Nahlédněte do světa Jane McGonigal, herní návrhářky, která se více než 10 let podílí na tvorbě online her s cílem pokusit se udělat zachraňování skutečného světa tak jednoduché jako je zachraňovat svět v online hrách. Její plán spočívá v tom přesvědčit více lidí, aby trávili víc času hraním větších a lepších her.

 

Jedna z jejích prezentací na portálu TED.COM začíná provokativně... a pokračuje neméně zajímavě a poutavě:

V současnosti trávíme tři miliardy hodin týdně hraním online her. Některé z vás napadne:"To trávíme hraním her spoustu času.", možná až příliš mnoho, vezmeme-li v úvahu kolik naléhavých problémů musíme vyřešit ve skutečném světě. Ale ve skutečnosti, podle mého výzkumu na Institutu pro budoucnost, je pravdou pravý opak. Tři miliardy hodin hraní týdně ani zdaleka nestačí, aby byly vyřešeny nejnaléhavější problémy světa.

K dispozici jsou i české titulky... a videoprezentaci naleznete zde: http://www.ted.com/talks/jane_mcgonigal_gaming_can_make_a_better_world.html

V českých zdrojích se můžete více dozvědet na tomto odkazu: http://spomocnik.rvp.cz/clanek/11027 v podkapitole nazvané: Výukové hry.

PARTNEŘI

OSEL.CZ

web: http://www.osel.cz/

OSEL.CZ

COOLNET

web: http://www.coolnet.cz/

coolnet.cz

e-mail: info@psychologon.cz tel.: +420 549 497 794 ISSN: 1805-7160

Psychologický ústav Filozofické fakulty Masarykovy univerzity
Arne Nováka 1
602 00 Brno
Česká republika